Здравейте, и аз имам сходен проблем. Бременна съм в 6 ти месец и най-вероятно престой закриване на дружеството в което работя. Предлагат ми да напусна по взаимно съгласие, с някакво уговорено между двете страни обезщетение, преди да излезна в 45дневния отпуск преди раждане. В такъв случай ще получавам ли обезщетение за майчинство през следващата една година или..... как да постъпя? Съответно аз работя в тази фирма от 10 год.
Здравейте, незнам дали темата е за тук, но все пак прецених, че е свързана.
Аз съм редовна докторантка към СУ от януари 2015 г. Преди това съм работила на постоянен трудов договор и осем-часов работен ден. След зачисляване на докторантурата бях прехвърлена на 4- часов работен ден, към частната фирма, в която работех преди това, съответно с намаляване на заплатата /осигуряват ме на 330 лв/. Като докторантка, съответно получавам стипендия.
Към този момент съм бременна в трети месец и искам да питам дали имам право на еднократно обезщетение при раждане на дете, като докторантка, както е при майките студентки - 2880 лв? Освен това какво майчинство да очаквам да получавам, при положение, че съм осигурявана от януари 2015 г. на 330 лв. и имам през този период два месеца неплатен отпуск /по причини на работодателя/?